• Over ons

Over Leon Bastiaans Grondzuigtechniek

LBG introduceerde als eerste in 2002 de grondzuigtechniek in Nederland en beschikt over een wagenpark van 11 moderne grondzuigwagens in diverse uitvoeringen. Deze voertuigen zijn op diverse strategische plaatsen in Nederland gestationeerd o.a.in Rotterdam-Botlek, Heerenveen, Assen, en Helmond. Hierdoor zijn wij in staat om binnen 1 uur op iedere plek in Nederland aanwezig te zijn.

LBG is een specialist op het gebied van kabel- en leidingsleuven en graafwerkzaamheden waarbij veilig en schadevrij werken centraal staat.

Onze gemotiveerde medewerkers zijn uitstekend opgeleid op het gebied van veiligheid en uitvoering en beschikken over jarenlange ervaring. Wij werken conform de arbo catalogus grondzuigen en CROW richtlijnen.

Innovatie is onze kracht, wij beschikken over de modernste voertuigen wat het mogelijk maakt om ook op de meest moeilijk bereikbare plaatsen grond te zuigen. 

 • nieuws

  Speciale grondboringen voor Zutphen Speciale grondboringen voor Zutphen

  Speciale grondboringen voor Zutphen

  De openbare verlichting in een oude Hanzestad als Zutphen vervang je niet zomaar. Onder de straten in het oude centrum bevinden zich oude opslagkelders, die veel verder reiken dan de grond waarop de oude panden staan. Om deze oude monumentale panden niet

 • nieuws

  LBG komt naar je toe LBG komt naar je toe

  LBG komt naar je toe

  Hoe werkt nu een grondzuigwagen precies, wanneer kan ik hem het beste inzetten, zuigen in de vervuilde grond en wat kost een zuigwagen nu echt?

 • nieuws

  Stichting Belangenvereniging Grondzuigen Stichting Belangenvereniging Grondzuigen

  Stichting Belangenvereniging Grondzuigen

  Wist u dat er sinds 2012 een belangenvereniging bestaat speciaal voor de grondzuigtechniek. Deze vereniging telt al meer dan 25 leden. Dit alles ter bevordering van de professionalisering van de grondzuigbranche.

 • nieuws

  15 jaar grondzuigtechniek in Nederland 15 jaar grondzuigtechniek in Nederland

  15 jaar grondzuigtechniek in Nederland

  18 maart is het precies 15 jaar geleden dat Leon Bastiaans het grondzuigen in Nederland heeft geïntroduceerd. Dit feestjaar is ingeluid met de komst van de allernieuwste zuigwagen, een wereldprimeur!