• Over ons

Over Leon Bastiaans Grondzuigtechniek

LBG introduceerde als eerste in 2002 de grondzuigtechniek in Nederland en beschikt over een wagenpark van 11 moderne grondzuigwagens in diverse uitvoeringen. Deze voertuigen zijn op diverse strategische plaatsen in Nederland gestationeerd o.a.in Rotterdam-Botlek, Heerenveen, Assen, en Helmond. Hierdoor zijn wij in staat om binnen 1 uur op iedere plek in Nederland aanwezig te zijn.

LBG is een specialist op het gebied van kabel- en leidingsleuven en graafwerkzaamheden waarbij veilig en schadevrij werken centraal staat.

Onze gemotiveerde medewerkers zijn uitstekend opgeleid op het gebied van veiligheid en uitvoering en beschikken over jarenlange ervaring. Wij werken conform de arbo catalogus grondzuigen en CROW richtlijnen.

Innovatie is onze kracht, wij beschikken over de modernste voertuigen wat het mogelijk maakt om ook op de meest moeilijk bereikbare plaatsen grond te zuigen. 

 • nieuws

  Grondzuigen in twee minuten Grondzuigen in twee minuten

  Grondzuigen in twee minuten

  Grondzuigen wordt bij LBG Bastiaans al ruim 10 jaar als hoofdactiviteit uitgevoerd. Deze film geeft in ruim twee minuten een beeld van de grondzuigtechniek.

 • nieuws

  Veilig werken bij bomen Veilig werken bij bomen

  Veilig werken bij bomen

  Het afgelopen jaar is het aantal aanvragen voor het zuigen bij bomen enorm toegenomen. Door bestekwijzigingen en de aandacht voor wortels zijn klanten steeds vaker genoodzaakt dit door de grondzuigtechniek te laten verrichten.

 • nieuws

  LBG komt naar je toe LBG komt naar je toe

  LBG komt naar je toe

  Hoe werkt nu een grondzuigwagen precies, wanneer kan ik hem het beste inzetten, zuigen in de vervuilde grond en wat kost een zuigwagen nu echt?

 • nieuws

  Stichting Belangenvereniging Grondzuigen Stichting Belangenvereniging Grondzuigen

  Stichting Belangenvereniging Grondzuigen

  Wist u dat er sinds 2012 een belangenvereniging bestaat speciaal voor de grondzuigtechniek. Deze vereniging telt al meer dan 25 leden. Dit alles ter bevordering van de professionalisering van de grondzuigbranche.