• Hoe werkt een grondzuigwagen

Hoe werkt een grondzuigwagen

Een grondzuigwagen werkt door aandrijving van een ventilator. Hierdoor ontstaat een luchtverplaatsing van 42.000-47.000m3 lucht per uur. Deze luchtstroom wordt geleid door diverse filterkamers, waardoor ‘schone’ lucht door het fijn-filter compartiment wordt uitgeblazen. Door deze innovatieve techniek is de grondzuigtechniek ook uitermate geschikt voor werkzaamheden in vervuilde grond.

Er bestaan diverse soorten zuigslangdragers. De juiste inzetbaarheid hiervan is afhankelijk van de situatie en de werkzaamheden die verricht moeten worden.

LBG beschikt over links- en rechts kiepende voertuigen. Inzet van de juiste machine op de werkplek kan leiden tot hogere efficiëntie en minder bewegingen van het voertuig. 

 • nieuws

  15 jaar grondzuigtechniek in Nederland 15 jaar grondzuigtechniek in Nederland

  15 jaar grondzuigtechniek in Nederland

  18 maart is het precies 15 jaar geleden dat Leon Bastiaans het grondzuigen in Nederland heeft geïntroduceerd. Dit feestjaar is ingeluid met de komst van de allernieuwste zuigwagen, een wereldprimeur!

 • nieuws

  LBG komt naar je toe LBG komt naar je toe

  LBG komt naar je toe

  Hoe werkt nu een grondzuigwagen precies, wanneer kan ik hem het beste inzetten, zuigen in de vervuilde grond en wat kost een zuigwagen nu echt?

 • nieuws

  Stichting Belangenvereniging Grondzuigen Stichting Belangenvereniging Grondzuigen

  Stichting Belangenvereniging Grondzuigen

  Wist u dat er sinds 2012 een belangenvereniging bestaat speciaal voor de grondzuigtechniek. Deze vereniging telt al meer dan 25 leden. Dit alles ter bevordering van de professionalisering van de grondzuigbranche.

 • nieuws

  Veilig werken bij bomen Veilig werken bij bomen

  Veilig werken bij bomen

  Het afgelopen jaar is het aantal aanvragen voor het zuigen bij bomen enorm toegenomen. Door bestekwijzigingen en de aandacht voor wortels zijn klanten steeds vaker genoodzaakt dit door de grondzuigtechniek te laten verrichten.