• Hoe werkt een grondzuigwagen

Hoe werkt een grondzuigwagen

Een grondzuigwagen werkt door aandrijving van een ventilator. Hierdoor ontstaat een luchtverplaatsing van 42.000-47.000m3 lucht per uur. Deze luchtstroom wordt geleid door diverse filterkamers, waardoor ‘schone’ lucht door het fijn-filter compartiment wordt uitgeblazen. Door deze innovatieve techniek is de grondzuigtechniek ook uitermate geschikt voor werkzaamheden in vervuilde grond.

Er bestaan diverse soorten zuigslangdragers. De juiste inzetbaarheid hiervan is afhankelijk van de situatie en de werkzaamheden die verricht moeten worden.

LBG beschikt over links- en rechts kiepende voertuigen. Inzet van de juiste machine op de werkplek kan leiden tot hogere efficiëntie en minder bewegingen van het voertuig. 

 • nieuws

  Speciale grondboringen voor Zutphen Speciale grondboringen voor Zutphen

  Speciale grondboringen voor Zutphen

  De openbare verlichting in een oude Hanzestad als Zutphen vervang je niet zomaar. Onder de straten in het oude centrum bevinden zich oude opslagkelders, die veel verder reiken dan de grond waarop de oude panden staan. Om deze oude monumentale panden niet

 • nieuws

  Stichting Belangenvereniging Grondzuigen Stichting Belangenvereniging Grondzuigen

  Stichting Belangenvereniging Grondzuigen

  Wist u dat er sinds 2012 een belangenvereniging bestaat speciaal voor de grondzuigtechniek. Deze vereniging telt al meer dan 25 leden. Dit alles ter bevordering van de professionalisering van de grondzuigbranche.

 • nieuws

  LBG komt naar je toe LBG komt naar je toe

  LBG komt naar je toe

  Hoe werkt nu een grondzuigwagen precies, wanneer kan ik hem het beste inzetten, zuigen in de vervuilde grond en wat kost een zuigwagen nu echt?

 • nieuws

  Grondzuigen in twee minuten Grondzuigen in twee minuten

  Grondzuigen in twee minuten

  Grondzuigen wordt bij LBG Bastiaans al ruim 10 jaar als hoofdactiviteit uitgevoerd. Deze film geeft in ruim twee minuten een beeld van de grondzuigtechniek.